top of page
107_LR_edited.jpg

Even voorstellen

Hoi, ik ben Manon! Geboren en getogen in het Overijsselse Goor. Voor mijn studie hbo communicatie maakte ik een uitstapje naar Eindhoven, maar inmiddels woon ik alweer heel wat jaren in mijn geboortestad, samen met mijn man en onze twee kinderen.


Taal is zeg maar echt mijn ding

Van jongs af aan ben ik bezig met taal. Niet alleen in geschreven vorm overigens. Naast een vlotte pen, heb ik ook mijn mond wel op de juiste plek. Maar vooral het luisteren naar mensen en erachter komen wat hen echt beweegt; dat fascineert me. De keuze voor de opleiding communicatie kwam dan ook niet als een verrassing.


Ontdekken wat iemand belangrijk vindt en aanzet tot actie, is ook wat ik in mijn werk dagelijks doe. Als je namelijk wilt dat iemand iets doet (je website bezoeken, je artikel lezen, bij jou solliciteren, etc.), moet je weten wie je doelgroep is en wat diegene drijft.


Geloofwaardig en authentiek

Kun je dan alles bereiken als je je doelgroep maar de juiste boodschap voorschotelt? Nee, zeker niet. Het allerbelangrijkste is namelijk dat je boodschap geloofwaardig en authentiek is. Verkondig je in een vacaturetekst dat je een sociale werkgever bent, maar ervaren je medewerkers heel wat anders, dan val je al snel door de mand. En als je een hoogwaardige service belooft aan je klanten, maar deze al bij de eerste klacht niet levert, is ook je klant snel vertrokken.


Bepalen wie je bent als organisatie, waar je voor staat en wat je wilt bereiken: dat is je basis. Noem het je visie en missie, je ‘why’ of geef het spreekwoordelijke beestje nog een andere naam: als je duidelijk formuleert wie je bent, waar je voor staat en waar je naartoe wilt als bedrijf, dan wordt je communicatie direct eenduidiger en herkenbaarder.


Eerst denken, dan doen. En snel graag!

Eerst nadenken en daarna gaan communiceren: dat is mijn overtuiging. Zo verander je je communicatie van losse flodders in weloverwogen beleid. Daar geloof ik in en daar sta ik voor. En dat dat niet veel tijd kost, maar juist tijd bespaart licht ik je graag persoonlijk toe.


Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen?

Sta jij open voor een nieuwe aanpak van jouw communicatie? En laat je je niet afschrikken door mijn kritische vragen? Neem dan vooral contact met me op. Als jij de thee regelt, neem ik wat lekkers mee!

bottom of page