top of page
135_LR_edited.jpg

Communicatieadvies en -strategie

Als communicatieadviseur help ik mkb’ers de stap te maken van losse-flodder-uitingen naar weloverwogen communicatiebeleid. Dit doen we vanuit de basis van je bedrijf: je visie, missie en kernwaarden. Heb je deze (nog) niet geformuleerd? Geen probleem, daar help ik bij.

Contentcreatie

Met pakkende content trek je de aandacht van jouw gewenste doelgroep. En met de juiste woorden zet je die lezer direct aan tot de gewenste actie. Met 12communicate help ik bedrijven bij het schrijven van heldere content, voor online en offline communicatiemiddelen.

Interim opdrachten

Op zoek naar een tijdelijke communicatieadviseur, vanwege ziekte of zwangerschapsverlof van een collega? Of zoek je tijdelijk aanvullende expertise voor een complex communicatieproject? Als interim communicatieadviseur help ik je graag.

62_LR_edited.jpg

Communicatieadvies en -strategie

Diensten : Afbeelding

Communicatiestrategie en -advies

Duidelijke communicatie begint bij weten wie je bent en waar je als bedrijf voor staat. Noem het je visie en missie, je ‘why’ of geef het spreekwoordelijke beestje nog een andere naam: als je duidelijk formuleert wie je bent, waar je voor staat en waar je naartoe wilt, dan wordt je communicatie direct eenduidig en herkenbaar. Je hebt namelijk met al je uitingen hetzelfde hogere doel voor ogen.

Met een helder geformuleerde basis geef je iedereen in je organisatie handvatten voor de verschillende vormen van communicatie. Zo sluit wat je extern communiceert aan bij wat je intern voelt en doet. En dat zorgt voor authenticiteit en onderscheidend vermogen. Voor klanten én (potentiële) medewerkers.


Klinkt goed, maar hoe gaat het in zijn werk?

Simpel: bel, mail of app me. We bespreken samen wat de situatie in jouw bedrijf is en wat ik voor je kan betekenen. Al in ons eerste gesprek stel ik je een aantal kritische vragen en zet ik je graag aan tot nadenken. We bepalen samen wat je al hebt en waar het nog aan ontbreekt. Van daaruit maken we een concreet plan. Met een prijsopgave. Zo weet je precies waar je aan toe bent en waar je ja tegen zegt.

Diensten : Tekst
28_LR_uitsnede_edited_edited.jpg

Contentcreatie

Diensten : Afbeelding

Contentcreatie

Dé perfecte tekst bestaat niet. Dat is namelijk afhankelijk van waar jij voor staat als bedrijf en wie je doelgroep is. Stel je maar eens voor dat de Belastingdienst gaat communiceren in de stijl van Coolblue. En Coolblue in de stijl van de belastingdienst. ‘Hi Manon’ verandert dan ineens in ‘Geachte mevrouw Albinus’. Niet bepaald passend bij dit vrolijke, informele bedrijf, wel?


Met pakkende content presenteer je jezelf als bedrijf en trek je de aandacht van jouw doelgroep. Én van de zoekmachines! En met de juiste call-to-action zet je de lezer direct aan tot de gewenste actie.​


Soorten teksten

Eigenlijk ga ik elke tekstuele uitdaging graag aan. Daag me gerust uit! Voor de liefhebbers van opsommingen hieronder een lijstje met mogelijke teksten waarbij ik je kan helpen:


  • Webteksten

  • Vacatureteksten

  • Referentieteksten

  • Brochureteksten

  • Productteksten

  • Interviewartikelen

  • Interne mededelingen


Heb jij hulp nodig bij het creëren van passende content voor jouw bedrijf? Neem dan vooral contact op en laat me weten waar jij wel wat hulp bij kunt gebruiken. Ik help je graag.

137_LR_edited_edited_edited.jpg

Interim opdrachten

Diensten : Afbeelding

Interim opdrachten

Op zoek naar een interim communicatieadviseur, in verband met ziekte of zwangerschapsverlof van een collega? Of zoek je aanvullende communicatiekennis voor een specifiek project? Gevonden!


Als communicatieadviseur help ik bedrijven die tijdelijk op zoek zijn naar communicatiekennis. Ik zet mijn 18 jaar werkervaring graag in voor jouw bedrijf. Met mijn analytische vaardigheden en praktische instelling kan ik toegevoegde waarde bieden op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau.


De tijd van ‘Ze mogen blij zijn dat ze hier mogen werken’ is voorbij

Bij interim opdrachten richt ik me vooral op:

  • bedrijfscommunicatie

  • interne communicatie

  • arbeidsmarktcommunicatie


Zeker in de huidige arbeidsmarkt is het voor een bedrijf essentieel om goed personeel aan te trekken én te behouden. De tijd van ‘Ze mogen blij zijn dat ze hier mogen werken’ is namelijk voorbij. De arbeidsmarkt is de laatste jaren drastisch veranderd. Waar voorheen tientallen kandidaten solliciteerden voor één baan, is het tegenwoordig steeds normaler dat tientallen bedrijven moeten vechten om die ene kandidaat.


Met weloverwogen bedrijfscommunicatie presenteer je je bedrijf als interessante leverancier, partner én werkgever. Met doordachte arbeidsmarktcommunicatie trek je de juiste kandidaat op het juiste moment aan om bij jou te komen werken. En met heldere interne communicatie zorg je dat die zwaarbevochten medewerkers aan boord blijven. Zo hoef jij alleen vacatures uit te schrijven als je wilt uitbreiden of als iemand met pensioen gaat, niet omdat iemand je bedrijf uit onvrede verlaat.


Kennismaken?

Ben je op zoek naar een tijdelijke communicatieadviseur en spreekt mijn manier van denken je wel aan? Neem contact met me op, dan bespreken we samen hoe ik je kan helpen.

bottom of page